Dohányzásról leszokás keményebb, mint a legszigorúbb fogyókúra

Szponzorált tartalom

dohányzásról leszokás

dohányzásról leszokás

Azt mondják, hogy ez az egész fejben dől el és hogy minden csak azon múlik, hogy mennyire erős az elhatározás. Ez pusztán egy részigazság. Dohányzásról leszokás – szerintem keményebb, mint a legszigorúbb fogyókúra, ahol aztán reggeltől estig megbolondulsz, hogy üres a hűtő, de neked végig kell csinálni a napot. Nem tudom, hogy ilyenben volt-e részetek, nekem igen. Tulajdonképpen mindkét dologban.

Még a gimis társaságban kezdtem el rágyújtani a bulik alkalmával, aztán az egyetemen is valahogy úgy jött ki a lépés, hogy a baráti társaság dohányos volt. Nem volt mit tenni, mentem én is a tömeggel jó birkaként és rászoktam a dohányzásra. Nem is kicsit! Volt, hogy napi egy dobozzal elszívtam egy keményebb héten és ebben azért bőven akadt cinkosom ebben a közegben. Azt mondtuk, hogy nagy a stressz és azért. Közben meg hát mekkora kamu: helyette sokkal inkább eljárhattunk volna edzeni, vagy bármi mást tenni. De most már be tudom vallani magamnak, ez volt az egyszerűbb út.

Ahogy jöttek a dohányzás káros hatásai, hogy viharos gyorsasággal kezdtek romlani a fogaim, a bőröm megsárgult és folyamatosan krákogtam, úgy fokozódott bennem az érzés, hogy márpedig ettől sürgősen szabadulni kell, ha valaha egészséges anyja akarok lenni egy gyermeknek. És így is tettem.

Dohányzásról leszokás és a legkeményebb diéta párhuzamában az a kulcs elem, hogy meg kell találni az útra a legjobb segítőtársakat. Ez az én esetemben a Prevenció Patikát jelentette. Ez egy olyan etikus gyógyszertár, ahol az üzletpolitikát a megelőzés és egészségmegőrzés határozza meg. Mit jelent ez a gyakorlatban? Azt, hogy a prevenciopatika.hu oldalról főként olyan gyógyhatású készítményeket és persze gyógyszereket lehet rendelni, amelyeket preventív jelleggel érdemes szedni azért, hogy aztán az immunrendszerünk mindent maga le tudjon győzni. Ilyenek a vitaminok, immunerősítők, porcerősítők és még rengeteg más dolog. Persze, hagyományos, mai gyógyszereket is lehet kapni, hogyha már megtörtént a baj, akkor is tudjunk innen választani. De az alapelv a megelőzés.

Ami pedig engem illet, a leszokás és a leszokásban való óriási segítség. Számomra az volt innen a legnagyobb támasz, hogy lehet velük online konzultálni arról, hogy milyen termékeket ajánlanak milyen sorrendben, majd meg tudom rendelni mindet az otthonomból, vagy akár a 7-es buszról is. A dohányzásról való leszokás kapcsán többféle termék létezik és mindenkinek más jön be, máskor.

Talán a nemdohányzók körében is az egyik legismertebb a gyógyszeres rágógumi, amiből a különféle kiszerelések mellett különféle ízek is léteznek, tehát ha már ráunt valaki a borsmentásra, az tud még választani a citrusos és az „Icy White” fantázianéven futó, szuperhűsítő rágó között. Ezekből a fajtákból 105 darabos és 30 darabos van, előbbi 6525 forintért, utóbbi pedig 2079 forintért.

A másik kategória, amivel szintén tele vannak a reklámok és a Prevenció Patika oldalán is megtalálható belőle a legtöbb féle, az a nikotintapasz. Itt a nikotinmennyiség változik annak függvényében, hogy éppen hol is tart valaki a leszokásban. Aki még csak most kezdi, annak a 25 Mg/16 óra tűnik jó választásnak, aki viszont már korábban kezdte, annak lehet, hogy már a 10 Mg/16 órás is elég lesz. Mindegyik elérhető a prevenciopatika.hu webshopban, többféle gyártótól is.

A rágón túl létezik egy hasonló kiszerelés, a szopogatótabletta. Ez sem rossz megoldás, nekem a rágóban annyi szimpatikusabb, hogy a rágással is lehet közben feszültséget levezetni. A tablettában már kisebb mennyiségek vannak, tehát ezek talán már az út végén járóknak való megoldások. A párom a leszokás végefelé már például ebből sem tudott egy egészet megenni.

Végezetül pedig a Prevenció Patika kínálatában sprayt is lehet kapni, ráadásul most akciós áron. Ebben 1 Mg nikotin van egy fújásra. Merőben más elképzelés, mint a többi, de szerintem nagyon érdekes gondolat. Biztos, hogy valakinek ez jön be. Dohányzásról leszokás – rögös útja van, de a megfelelő útitársakkal könnyebb végig járni. Én a prevenciopatika.hu webshopjában tankoltam be a szükséges szereket és így tudtam szépen, lassan fél év alatt teljesen letenni a cigit.

This entry was posted in Egyéb.