A szülővárosom lett a cégem székhelye a kevesebb adó miatt

Szponzorált tartalom

ipa mentes székhely

ipa mentes székhely

Bár a legtöbb embernek kevés emléke van 3 éves kora előttről, és ezeket a történéseket inkább az idősebbek elbeszéléseiből ismerjük meg, a legújabb kutatások azt igazolják, hogy ezeknek az emlékeknek mégiscsak sokkal nagyobb a jelentősége, mint azt gondolnánk. Példaként egy férfi esetét hozták fel, aki élete végén, majdnem 90 évesen magyarul szólalt meg annak ellenére, hogy kisgyerekként egy holland család fogadta örökbe, szülőföldjéhez pedig innentől kezdve nem volt többé kapcsolata.

Én arra emlékszem, hogy amikor megszülettem, akkor még Újlengyelben laktunk, de csak óvodás koromig. Az óvodát már Vecsésen kezdtem, mivel édesapám itt kapott egy új munkalehetőséget. A régi házunkat pedig valami vállalkozó vette meg állítólag. Ezen mondjuk felnőtt fejjel annyira nem csodálkozom, főleg mivel a cégalapítás problémaköreivel én is szembesültem, na de erről majd kicsit később mesélek. Ami rémlik, az az, hogy az előző háznak hatalmas kertje volt tele gyümölcsfákkal és mindenféle más növénnyel. Az új hely pedig egy sorház volt kicsi udvarral, ahol bár nem sok minden fért el, rendezett volt, és könnyű volt ezt a kisebb kertet karbantartani. Édesanyámnak gyakran segítettem a bokrok nyírásában, a főváros közelsége miatt pedig rengeteg lehetőség adódott a továbbtanulásra. Végül tájépítész-kerttervező lettem, és eljutottam odáig is, hogy megalapítsam a saját vállalkozásomat.

A kötetlen munkarend megszervezése kezdetben nem volt egyszerű, mivel a feleségem légiutas-kísérő, ezért előfordul, hogy korán indul munkába és napokig nincs otthon. Utólag kiderült, hogy pont ez lett volna az egyik probléma azzal az ötlettel, hogy a vállalkozásom székhelye a házunkban legyen. Ezt sokan jó ötletnek és kényelmes megoldásnak tartják, főleg mivel manapság már sok vállalkozó home office-ban is tud dolgozni. A kerttervező sajnos nem, és meg tudja mondani valaki, hogy hány egyéni vállalkozót büntettek meg a nyaralása után? Sajnos sokat, mert ilyenkor gyakrabban kallódnak el fontos hivatalos levelek, amiket vagy nem volt ki átvegyen, vagy meg sem érkeztek, és ezt nem volt ki jelezze, vagy pedig elkallódtak az első pár hektikus munkanap során.

A szekhelypartner.hu többek között erre is felhívta a figyelmemet. A történet úgy kezdődött, hogy az internetről megtudtam, hogy a szülővárosom, Újlengyel ipa mentes székhely. Ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy meg van határozva, hogy az egyes vállalkozásoknak cégformájuktól, tevékenységüktől, illetve egyéb tényezőktől függően milyen adókat kell fizetniük. Az egyik legismertebb adófajta az iparűzési adó, amelyet a települések önkormányzatai szabnak ki a helyi vállalkozások számára. Helyi vállalkozásnak ebben az esetben az adott településen székhellyel rendelkező cég számít attól függetlenül, hogy a tevékenység végzése hol történik (hacsak nem a cég fióktelepén, mivel egy ipa mentes vállalkozás olyannal nem rendelkezhet).

Nagyon kíváncsivá tett a dolog, ezért szerettem volna megtudni, hogy hogyan kerülhetne a cégem Újlengyelbe úgy, hogy a régi családi örökségből már semmi sem maradt. Hamar rátaláltam a szekhelypartner.hu oldalára, ami kezdettől fogva kitűnt a konkurensek közül azáltal, hogy nagyon informatív és átlátható is volt egyben. Ekkor döbbentem rá, hogy bár most már tudom azt, hogy létezik ipa mentes székhely, számos olyan más dolog is kapcsolódik a cégalapításhoz, amibe eddig nem ástam bele magam mélyebben, ezt pedig nem jól tettem.

Ilyen például a könyvelés. Azt gondoltam, hogy én mindenről mindenkinek ugyanolyan számlát adok majd, ezért elég lesz egy diákot felvenni, aki hó végén összesíti azokat. A szekhelypartner.hu ugyanakkor felajánlotta a profi könyveljük segítségét, és fel is hívta a figyelmemet arra, hogy bár ez a folyamat valóban egyszerűnek tűnik, a különböző adónemekkel kapcsolatos határidőkben és nyomtatványokban könnyű elveszni. Ráadásul a jogszabályok is folyton változnak, ezért is jó, hogy az ő szakemberükre hosszútávon is számíthatok, mivel kell lennie egy biztos pontnak a cég működésében.

Ez idáig rendben is van, de ahhoz, hogy működni tudjon egy cég, először meg is kell azt alapítani. Az nem volt kérdés, hogy szeretném-e igényelni a szekhelypartner.hu ipa mentes szolgáltatását Újlengyelben. Én azt sem bánnám, ha az egész csomag árát ki kellene fizetni, de ez alkalommal még kedvezményt is kaptam plusz egy hónapra! Hát igen, nem árt résen lenni, mert ilyen akcióba nem mindig fut bele az ember. A szekhelypartner.hu szolgáltatását viszont minden körülmények között érdemes igénybe venni, főleg Újlengyelben, mivel ott amúgy is spórolni fog a cégünk.

Miért is legyen külön székhelye a cégnek azonfelül, hogy nincs ipa, és ez jól hangzik? Többek között a magánéletünk védelme miatt is.

A mai generáció már a napjának nagy részét az okoseszközei társaságában tölti. Ha nem húzzuk meg a határokat, nehéz lesz fenntartani a munka és a magánélet egyensúlyát. A szekhelypartner.hu viszont biztosítja számunkra, hogy a céges dolgainkkal ne otthon kelljen foglalkozni, így mindkét területen eredményesebben tudunk koncentrálni az ottani feladatainkra.

Otthon amúgy is előfordulhat, hogy a vendégeink éppen a legrosszabbkor jelentkeznek be, mert felfordulás van. Vállalkozóként egy ilyen vendég lehet akár a beszállítónk vagy ügyfelünk is. A professzionális, üzleties benyomás ilyenkor nagyon fontos, a szekhelypartner.hu pedig kérésünkre biztosít megfelelő helyszínt a meetinghez.

Egy másik ember, akivel szintén nem az egész családunk előtt szeretnénk tárgyalni, nem más, mint az adóellenőr. Mivel otthonukban nem tudunk mindent felcímkézni aszerint, hogy céges vagy magántulajdonban van, ez egy esetleges végrehajtásnál komoly félreértésekhez is vezethet. A szekhelypartner.hu-nál viszont a hivatal emberei a céges irodánkban tudnak minket felkeresni, ahol feketén-fehéren csakis a vállalkozás kerül a középpontba.

A büntetések esélyét egyébként nemcsak azáltal tudjuk minimalizálni, hogy időben átvetetjük a leveleinket a szekhelypartner.hu segítségével, hanem azzal is, ha kezdettől fogva konzultálunk egy szakértő ügyvéddel a cégalapítás és az időközbeni változások kapcsán. Ilyen szakértője a szekhelypartner.hu-nak is van, és hálás vagyok, amiért volt lehetőségem egyeztetni vele. Nagyon sok aprónak tűnő tényezőre hívta fel a figyelmemet, aminek az elnézése akár százezer forintos nagyságú büntetést is vonhatott volna maga után, az pedig, akárhogy is nézzük, egészen biztosan nem könnyítené meg egy induló vállalkozás dolgát. A szekhelypartner.hu ugyanakkor úgy érzem, hogy mindenben támogatta az elindulásomat, és bízom benne, hogy hosszútávú lesz az együttműködés közöttünk! Már csak azért is, mert a vállalat stabil pénzügyi szempontból, és remélem, hogy ez nekem is meg tudja adni a kellő alapot és löketet a sikerhez. Nagyon örülök, hogy ennyi jó tanáccsal láttak el, illetve ennyi idő után sikerült pont a szülővárosomban céget alapítanom, ráadásul a leginkább kedvező feltételek mellett. A lehetőségekre sohasem árt nyitottnak lenni, mivel sosem tudhatjuk, hogy melyik nap milyen kihívással, vagy szerencsés ajánlattal találjuk majd szembe magunkat, amit érdemes megragadni.

This entry was posted in Egyéb.