Méhpempőt megéri fogyasztani

Szponzorált tartalom

Méhpempő

Méhpempő

Annak ellenére, hogy a köznyelvben napi szinten használunk egy-egy fogalmat, néha megtörténik, hogy mégsem tudjuk pontosan, hogy az mit is takar. Talán a méhpempő fogalmával is hasonló a helyzet, hiszen sokan nem is tudják, hogy az micsoda. Némelyek azt gondolják, hogy ennek a nagyszerű csodaszernek a virágpor képezi az alapanyagát, azonban ez nem így van. Bár igaz, hogy minden méh 3 napos koráig, a királynő pedig egész életében méhkenyér gyanánt fogyasztja.

Ennek ellenére, a tiszta méhpempő alapanyaga mégsem a virágpor. Előállításában a dajkaméheknek van szerepe, akik ezzel etetik a petéket, illetve a kikelt méheket 3 napig. A méhpempő tulajdonképpen nem más, mint a dajkaméhek torokváladéka. Lehet, hogy első hallásra sokaknak kissé undorítónak tűnik, de hatását tekintve, a friss méhpempő csodákra képes, hiszen számos hormon termelését elősegíti, ráadásul az immunrendszert is erősíti. Mivel B vitaminokat is tartalmaz, méghozzá jelentős mennyiségben, ezért a méhpempő az idegrendszer működését is serkenti és javítja.

This entry was posted in Egyéb.