Jól izzaszt a finn szauna

Szponzorált tartalom

Szauna

Hiába a modern megoldások, amelyek új eszközöket hoznak, mert van, aki a hagyományos, forró szaunát kedveli. Aki egy kicsit utánanéz, láthatja, hogy a finn szauna nem Finnországból, hanem Közép-Amerikából ered. Az aztékok és maják használták először, a betegek izzasztással való gyógyítása céljából.

Emellett tisztálkodásra is igénybe vették, hiszen ebben az időben nem voltak fürdőszobák a házakban. A finn szauna 80 – 100 C fokos belső hőmérséklete első alkalommal általában meghökkenti az embert.

A forró kályha mellett különböző magasságban padok vannak, ahol feküdni vagy ülni lehet. A szauna kabin mellől nem hiányozhat a jéghideg merülő medence sem, vagy ennek hiányában egy hideg zuhanyzóhely. Hiszen amikor felhevült testtel kijön az ember, a jéghideg víz nagyon jó hatással van a bőrre, az érrendszerre, a jókedvről nem is beszélve.

Az északi népek ezt télen meg tudják oldani a jéghideg hóval is. Amikor nálunk havazik, nem ritka, hogy az emberek a finn szauna használata után szintén hóval hűtik magukat, így frissülnek fel.

This entry was posted in Egyéb.