A fogorvosi félelem leküzdése: az egészséged legyen az első

Szponzorált tartalom

Félévente érdemes elmenni fogorvoshoz, hogy biztos lehessél abban, hogy fogaid teljesen egészségesek,

A rossz fogak általában a rossz étkezési szokásoknak tudható be, de akár még genetikai tényezők is okozhatják. A clinident.hu weboldalon mindenféle információt megtalálhatsz, ami a fogorvosi szolgáltatásokkal kerülhet összefüggésbe. Ha félsz a fogorvostól, azt általában egy gyermekkori rossz élményt okozza, azonban a látogatásnak kötelezőnek kell lennie.

Félévente érdemes elmenni fogorvoshoz, hogy biztos lehessél abban, hogy fogaid teljesen egészségesek, így a komolyabb problémák is kiszűrhetőek. Ha nem ejted meg a félévente történő látogatást, akkor több fogadat is elveszítheted. A rossz fogakat célszerű betömni vagy kihúzni, amivel megakadályozható a többi fog elveszítése. A fogtömés a mai világban már nem amalgámmal történik. Az amalgám ugyanis nemcsak csúnya színű, de még az egészségre sincs jó hatással, ugyanis higanyt tartalmaz. A higany az évek során kioldódik a tömésből, ami rákos megbetegedést is okozhat.

A fogak betömése napjainkban már fehér színű tömőanyaggal történik, ami nemcsak esztétikus, de olyan anyagokat is tartalmazhat, amelyek segítenek helyrehozni a fogak állapotát. Ha tipikusan romlandó fogaid vannak, akkor érdemes havonta látogatást tenned a fogorvosnál. A fogorvos mindenféle típusú problémát képes megoldani. Ha több fogat kell kihúzni, akkor híddal helyettesítő a hiány. Sajnos előfordulhat, hogy még fiatalabb korban is kezdetét veszi a fogak hullása.

Ha a fog romlásnak indul, akkor nem célszerű vele tovább várni, mert még műtétre is sor kerülhet. A gyulladás bizony komoly fájdalommal és kellemetlenséggel járhat. A Clinident weboldalán mindenféle szolgáltatással kapcsolatban érdeklődhetsz. A különböző eljárások egyáltalán nem járnak fájdalommal, de mindenképpen el végezni, hogyha gyulladás áll fent. A gyulladás ugyanis behatolhat az állkapocs csontba is, ami a későbbiekben komolyabb betegséggé alakulhat át. Ha bármilyen fájdalmat érzel az egyik fogadban, akkor mindenképpen menj el a legközelebbi fogorvoshoz, aki majd megmondja, hogy mi a teendő!

This entry was posted in Egyéb.