A páralecsapódás és penész dühítő problémák

Szponzorált tartalom

Páralecsapódás és penész

Sokan kénytelenek azzal szembesülni, hogy elkezdett penészedni az egyik fal a lakásban a túl magas páratartalom miatt. Ilyenkor azonnal tenni kell valamit, különben az egészség láthatja kárát.

A páralecsapódás és penész szorosan összefügg egymással, ezért a nedvességnek a tartalmának csökkentésére kell törekedni. A cél elérése érdekében be kell szerezni egy párátlanító berendezést. Így könnyen kivonható a felesleges nedvesség a szoba levegőjéből. A páralecsapódás és penész végre a múlté lesz, néhány hétig tartó üzemeltetést követően.

Az ideális, ha a nedvességtartalom 40 és 60 százalék között mozog. Nem szabad átesni a másik végletbe sem, mert a túl száraz levegőnek pedig a bőr és az orrnyálkahártya láthatja kárát. Tanácsos venni egy páraszintmérőt, mert így pontosan nyomon lehet követni az értékek változását.

Így a legközelebbi alkalommal már megelőzhető a páralecsapódás és penész kialakulása. Ez sokkal egyszerűbb megoldás, hiszen nehéz és hosszadalmas a már kialakult foltokat nyomtalanul eltüntetni a falról.

This entry was posted in Egyéb.