Nyáron is használatos a szauna

Szponzorált tartalom

Szauna

Az utóbbi évek szeszélyes időjárásának köszönhetően nem ritka vidékünkön, hogy nyáron a több hétig tartó +35 C fok feletti hőmérséklet van. Ezt, van aki klímaberendezéssel oldja meg, de olyanok is vannak, akik a hőség ellen a szauna használata mellett döntenek.

Az itt uralkodó 80–90 C fok után a kinti kánikula meg se kottyan az embernek. Minden relatív. Az igaz, hogy ehhez jól kell bírni az izzadást, de hozzá lehet edződni. Az igazi szauna kedvelők semmi pénzért sem hagynák ki a nyári időszakot.

Mivel kinn is eleve melegebb van, melegebb testtel ülnek be, így az izzadás gyorsabban indul el, tehát ez kiválóan alkalmas erőteljesebb vízveszteséggel járó belső testi tisztításhoz. Amire kiemelten figyelni kell, az a folyadék pótlása.

A forró szauna után nagyon jól esik a jéghideg víz, hiszen ez a hőség ellen is véd. Ettől pedig rugalmas lesz a bőr és a keringésre, az erek állapotára is jó hatással van. A szaunázás utáni hideg zuhanyok frissítenek, tehát kár volna, ezt a tevékenységet csak a téli időszakra korlátozni.

This entry was posted in Egyéb.