Mik lehetnek a nyerő befektetések 2017-ben?

Befektetési tanácsadás

Sok múlik azon, hogy melyik befektetési formát választjuk. Ma már rengeteg lehetőség áll a rendelkezésünkre, ezért érdemes egy tanácsadó segítségét kérnünk a döntés meghozatala előtt. A befektetes.net weboldal, alapjában véve nyolcféle opciót sorol fel. A banki, lekötött betétek sajnos csak nagyon alacsony kamatot kínálnak, ezért a jelenlegi körülmények között tőkegyarapításra egyáltalán nem alkalmasak. A következő lehetőséget az államkötvény jelenti. A kockázata alacsony, általában rövid vagy középtávú futamidőre érdemes választani. A segítségével 2 – 3,8 százaléknyi kamathoz juthatunk hozzá 1 év leforgása alatt.

A befektetes.net honlapon a vállalati kötvények is meg vannak említve. Ennél a kamat magasabb lehet, mint egy államkötvény esetében, de ezzel együtt nagyobb kockázatot kell vállalnunk. Akár a részvényekkel való kereskedésre is lehetőségünk nyílik, azonban ennek érdekében pénzügyi ismeretekre lesz szükségünk. A tulajdonviszony megvásárlása magas hozammal kecsegtet, de csak akkor tanácsos ezzel a befektetési formával foglalkoznunk, ha a pénzünket hajlandóak vagyunk kockáztatni.

A befektetes.net weboldal szerint, érdemes próbát tenni a befektetési alappal is, amelyikben többféle értékpapír is van. A diverzifikálásnak köszönhetően, nem vállalunk túl magas rizikót. A portfóliónk összeállításában egy alapkezelő is segít nekünk. Ezen kívül, szóba jöhet még az aranyba való befektetés is. Fontos kiemelni, hogy ezt a befektetési formát a Magyar Nemzeti Bank nem szabályozza, tehát érdemes óvatosnak lenni. A befektetes.net oldal szerint, jó ötlet lehet az ingatlanokba történő beruházás is.

Nagyon fontos a piac ismerete, mert csak így érhetünk el magas hozamot. Nem szabad elfelejteni, hogy egy ingatlan esetében költeni kell az adó kifizetésére, illetve a felújításra is. Továbbá, a weboldalon fel van még sorolva a devizatőzsdén történő befektetés is, ami nagy kamattal kecsegtet, de óriási kockázattal jár. Jól látható tehát, hogy a piac sokszínűsége miatt, mindenképpen érdemes kikérni egy szakértő tanácsát, mielőtt befektetjük a pénzünket.

This entry was posted in Egyéb.