Mik az energetikai referens feladatai?

Energetikai referens

Az energiafogyasztás optimalizálása napirendi pont az ország törvényhozóinak. 2016. december 21-től minden olyan vállalat, amely egy meghatározott energiafelhasználási szinttel rendelkezik, köteles az energetikai referens foglalkoztatására. Ellenkező esetben 2017. júliusától a hatóságok bírságot szabhatnak ki. Bizonyára felvetődik a kérdés, hogy ki ez a személy, mik a feladatai a cégnél, és milyen előnyökkel jár az alkalmazása?

Az energetikai referens tulajdonképpen magasan képzett energetikai tanácsadó, aki a vállalkozásnál felméri a jelenlegi energiafelhasználást, ezt követően részletes tervet dolgoz ki a fogyasztás csökkentésére különböző költséghatékony módszerek és technológiák alkalmazásával.

Amennyiben a gazdálkodó szervezetek követik az energetikai referens javaslatait, és gyakorlatba ültetik a korszerűbb technológiák és megújuló energiaforrások felhasználását, komoly anyagi előnyre tehetnek szert. Ennek a szakembernek függetlennek kell lennie, és meg kell felelnie bizonyos kritériumoknak, melyek az azenergetikaiszakreferens.hu weboldalon is ismertetve vannak.

This entry was posted in Egyéb.