Mi határozza meg a víz keménységét?

Víz keménysége

Mivel egyáltalán nem mindegy, hogy milyen folyadék kerül be az emberi szervezetbe, ezért a piacon is rendre jelennek meg a különböző berendezések, amelyek biztosítják a tisztaságot. A víz keménysége eléggé komplex probléma, hiszen ez lehet állandó és változó is, ehhez mérten van szükség a lágyításra. Van egy optimális érték, 12-18 nk között még nem jelent gondot az egészség megőrzése, hiszen ebben a mennyiségben még kellő kalcium és magnézium található, ám az ettől eltérő adatok már komoly gondot jelezhetnek.

Viszont éppen ezért a szakértők azt ajánlják, hogy azt a vizet, amit elfogyaszt, inkább ne kezdje el lágyítani, mert így könnyen kivonhatja belőle a szükséges ásványi anyagokat. A víz keménysége általában a háztartási gépeket viseli meg a leghamarabb, jóval csökkenti ezek élettartamát is, de az edényekre és csempére lerakódó vízkőmaradványok is kellően bosszantóak ahhoz, hogy valamit tegyen az ügy érdekében. Ezért jó, ha befektet egy olyan berendezésbe, amelyik hosszú távú segítséget nyújthat a probléma leküzdésében.

This entry was posted in Egyéb.