Hogyan érdemes több helyiséget lehűteni, egyetlen klímaberendezéssel?

Multi split klíma

A jó minőségű és nagyteljesítményű légkondicionáló egy nagyobb méretű lakásba is tökéletes megoldás. Természetesen a klímáknak is többféle fajtája létezik. A multi split klíma egy kültéri és egy beltéri egységből áll, amelyek különböző funkciókat látnak el. A beltéri egység igazából sokkal modernebb és elegánsabb megjelenésű, mint a kültéri változat. Ez a rész látja el a belső helyiségek hűtését-fűtését, illetve elvégzi a levegő tisztítását is.

A multi split klíma külső egységében megtalálható a motor, a kompresszor és pár darab olyan alkatrész, amelyek működés közben hangosak és zavaróak lennének, így ezeket a külső részben helyezték el a szakemberek. Azonban a légkondicionálók használatán kívül, a tisztításukra is célszerű időt fordítania. A különböző szűrőket előfordulhat, hogy sűrűbben kell majd cserélnie, mivel a légtérben lévő porszemcsék, pollenek, gomba- és penész spórák, valamint a dohányfüst gyorsabban eltömíthetik.

A klimaszakaruhaz.hu online weboldalon Ön is utána olvashat a lakossági multi split rendszereknek, amelyek esetén maximum 5 darab beltéri egységet lehet csatlakoztatni egyetlen kültéri egységhez. Ahogyan a nevében is benne van, a multi split klíma kényelmesen felhasználható lakossági, irodai és ipari helyiségekben egyaránt. Tehát, ha egy emeletes háza van, akkor érdemes a multi kivitelek mellett döntenie. Így felszereltethet egy darab beltéri egységet az emeletre és egyet az alsó szintre.

Továbbá, a hálószobákba is tehet egy-egy darab klímát, amivel az egész lakás hőmérsékletét kellemessé tudja varázsolni. A multi split klíma nem árammal fűt! Nagyon sokan még a mai napig is félreértelmezik a légkondicionálók működését! A speciális „hőszivattyú” működési elve roppant egyszerű. A környezeti hőforrásokból (levegő, talaj, víz) nyeri a hőt, az áramot pedig csak a hő szállítására használja. Ezért is gondolják rengetegen azt, hogy a multi split klíma által nem lehet megtakarítást elérni, mert folyamatosan használja a villamos energiát. Ez azonban téves gondolkodásra vall!

This entry was posted in Egyéb.