Gyakori probléma a zsarolás

Zsarolás

Sokan vannak, akik abból akarnak megélni, hogy a tisztes adófizetőket és munkásembereket kihasználják valamilyen módon. Erre az egyik leggyakrabban felhasznált módszer a zsarolás. Az embernek mindig van valami féltenivalója, legyen az vagyon, család, esetleg titok, amit nem szeretne, hogy mások megtudjanak. Ha erről valaki tudomást szerez és a hallgatásáért cserébe azt kéri, hogy némi ellenszolgáltatást kapjon, akkor zsarolást követ el.

A törvény világosan fogalmaz arról, hogy pontosan mi esik a zsarolás tárgykörébe, így amennyiben úgy érezzük, hogy velünk ez történik, akkor érdemes kicsit részletesebben utánajárni a témának, mielőtt azonnal fizetnénk vagy megtennénk valakinek bármit, amit csak akar.

A vidakovics.hu oldalon részletesen tárgyalva van a zsarolás fogalomköre és szükség esetén profi szakembert is felkérhetünk, hogy lásson el a tanácsaival, vagy éppen jogi képviselettel. Ne hagyjuk, hogy bárki csak úgy játszhasson velünk, mert ha azonnal megtesszük amit kér, akkor nincs rá garancia, hogy ne akarna még többet a hallgatásáért!

This entry was posted in Egyéb.