Egyszerűen kezelhető az inzulinrezisztencia

Szponzorált tartalom

CLA zsírégető

Az emberi test egy bonyolult testi, lelki, szellemi rendszer. Minden szint hat mindegyikre, ami a testi szinten különféle biokémiai folyamatokban mutatkozik meg.

Az idegállapot, az életmód és a táplálkozás is jelentős mértékben befolyásolja a rendszert és kihat arra, hogy valakinél megjelenik-e az inzulinrezisztencia. Ennek természetesen lehetnek genetikai okai is, de ebben az esetben még inkább oda kellene figyelni az életmódra és a táplálkozásra.

A finomított cukor és szénhidrát túlzott fogyasztása okozza első körben az inzulinrezisztencia megjelenését, tehát ezek az élelmiszerek jelentős csökkentése segíthet az állapot javításában. Gyakran a túlsúly és a fogyás képtelensége is jelezheti, hogy érdemes volna elvégezni a vizsgálatot.

Ez pedig hárompontos vércukorterhelés inzulinszint vizsgálatból állapítható meg, amit a betegbiztosító nem finanszíroz. Mégis érdemes elvégezni, hiszen ezzel minden kétséget kizárólag megállapítható az inzulinrezisztencia. Amennyiben ezt az állapotot figyelmen kívül hagyja bárki, könnyen 2. típusú cukorbetegséggel néz majd szembe.

This entry was posted in Egyéb.