A visszér kialakulhat bárkinél

Visszér

A betegség általában megterhelés során vagy örökletes hajlammal alakulhat ki. A visszér az alsó végtagokon jelentkezik. Általában, fiatalabb korban nagyon könnyen kezelhető, viszont az idősebbeknél súlyosabb lehet. Sokaknál a várandósság közben, valamint a szülés után jelennek meg ezek a látványos jelek.

Ha elhanyagolja komolyabb probléma lehet belőle, mint a mélyvénás trombózis, ami fájdalommal, duzzanattal jár. Megelőzheti, ha rendszeresen sportol, megfelelően étkezik és táplálék kiegészítőket is szed.

A visszér egy olyan véna, ami az oxigénben szegény vért a szívbe juttatja a szövetek felől. A panaszra használhat gyógynövény alapú krémeket, géleket, amelyek hűsítő hatással bírnak és egyesek remek fájdalomcsillapítóként is szolgálnak. Az összetevők sok esetben vadgesztenyét, körömvirágot, kamillát és aloe verát tartalmaznak.

A visszér állapota a forróságban romlik, mivel ilyenkor kitágulnak az erek, a vérkeringés pedig lelassul. Mindenképp forduljon orvoshoz, aki az Önnek megfelelő kezeléseket biztosítja, hogy a probléma elmúljon néhány hét alatt!

This entry was posted in Egyéb.