A napelemes közvilágítás modern gondolkodásra vall

Szponzorált tartalom

Napelemes közvilágítás

Lakott területeken mindenkinek alapvető elvárása, hogy sötétben is jól látható legyen a járda vagy az úttest. A modern és biztonságos éjszakai közlekedés érdekében manapság már számos településen napelemes közvilágítás üzemel.

Egyre többször lehet találkozni utcákon ilyen megoldásokkal, amelyek jelentős energiaköltséget takarítanak meg az adott önkormányzatnak éves szinten. A kandeláberekre felszerelt napelem annyi energiát képes napi szinten termelni, amely elegendő az éjszakai időszakra az izzók működtetésére.

A megtermelt energiát egy speciális zselés akkumulátor tárolja, amely a kandeláber lábánál kiásott árokban kap helyet. A napelemes közvilágítás még költséghatékonyabb, ha LED izzót alkalmaznak, hiszen az jelentősen kevesebb energiát fogyaszt a hagyományos izzókhoz képest. A világítás minősége is jobb, ha LED izzót alkalmaznak.

A napelemes közvilágítás mivel nem igényel hálózati elektromos energiát, ezért működtetése nem jár költséggel és egyúttal környezetbarát rendszerről van szó.

This entry was posted in Egyéb.