A kivehető fogsor árak több tényezőn alapszanak

Tartós műfogsorok

A rágócsontok károsodásának, illetve elvesztésének számos oka lehet. Nemcsak az emberi szervezet öregszik, hanem ezek a csontok is, ennek következtében veszítenek a szilárdságukból, valamint tartásukból. A kivehető fogsor árak függnek például attól is, hogy milyen anyagból készült a termék. Ez a kellék remek megoldást jelent, ha kialakult a hiány. Ennek oka lehet fogszuvasodás, baleset vagy valamilyen szájüregi rendellenesség. A kivehető fogsor árak tehát változók összetételük szerint.

Ezek a kiváló termékek legtöbbször akrilból, műgyantából, valamint speciális műanyagokból, esetleg valamilyen könnyű fémből készülnek. Kinézetét tekintve pontosan úgy néz ki, mint az eredeti. A kivehető fogsor árak eltérőek lehetnek a felhelyezés módja szerint. Amikor először elkezdi viselni, előfordulhat, hogy úgy érzi majd, hogy az túl nagy, ezért előrenyomja az ajkat. Ez az érzet azonban természetes reakció, és nagyon hamar meg is szűnik. Akik ezzel a kellékkel élnek, rövid időn belül magabiztosan, illetve boldogan viselik azt.

Az első néhány napban nagyon fontos szem előtt tartani, hogy az ínynek, a szájnak, a nyelvnek és az arcnak is hozzá kell szoknia, alkalmazkodnia kell a kialakult helyzethez. A műfogsorok viselőinek új szokásokat kell magukévá tenniük. Ezért mielőtt belekezdenének a procedúrába, érdemes átfutni a legalapvetőbb kérdéseket az elkészítésével, illetve költségével kapcsolatban. Ezekre a kellékekre általában akkor van szükség, ha teljes vagy majdnem teljes rágócsonthiány alakul ki, ilyen esetekben már nem készíthető biztonsággal hidas pótlás, hiszen nincs mihez rögzíteni a készítményt.

A műfogsorok behelyezése rögtön a húzás után nem javasolt, mivel az íny ilyenkor a beavatkozás miatt még duzzadt. Ha ekkor venné le a szakember a mintát, akkor néhány hónap elteltével a termék lazává válna, nem illeszkedne megfelelően. A műfogsorok rögzíthetőek ragasztóval vagy implantátumokkal. A ragasztó olcsóbb megoldást jelent, azonban nem biztosít olyan szilárd tartást, mint a gyökerekre rögzítés.

This entry was posted in Egyéb.